colaj-1920×1080-1

Cum conduc femeile?


Cum conduc femeile?

Am analizat profilurile a patru dintre femeile recunoscute ca leader, la nivel internațional: Prințesa Diana, Hillary Clinton, Marrisa Meyer și Angela Merkel.

Aceste personalități, deși sunt foarte diferite între ele ca trăsături de caracter sau ca domeniu de activitate, au un element în comun: au avut curajul de a ieși în față, și de a aduce o schimbare în lume.

View More: http://alinabotica.pass.us/2016-bianca-tudor-portret
Ascensiunea unei femei către poziția de leader este îngreunată de o serie de stereotipuri.

La nivel social, există încă percepția că bărbatul este acela care trebuie să se ocupe de carieră, iar rolul femeii este să aibă grijă de familie. Deși la momentul actual există atât bărbați cât și femei în poziții de conducere, pentru un bărbat este mai ușor să fie acceptat ca leader. O femeie aflată la putere poate fi ușor etichetată drept agresivă, autoritară sau egoistă.

Referitor la aceste stereotipuri, îndemnul meu  este: „Nu lăsați etichetele să vă țină în loc” (Don’t let labels hold you back)!

Sunt de parere că nu bărbații se pun în calea succesului femeilor, ci femeile singure își pun piedici. Cel mai mare dușman al femei, este ea însăși, alături de lipsă de curaj și de asumare.

« Fiecare femeie ar trebui să știe despre sine că are mixul său unic de calități de lider. Lucrurile se obțin în timp. Este un proces, iar încrederea în calitățile proprii stă la baza succesului personal. » Bianca Tudor Elite Business Women

Printre calitățile care se regăsesc în mod repetat la femeile leader se numără :

– Hotărârea

-Profesionalism
-Flexibilitate
-Învațare continua
-Adăugarea de pasiune în ceea ce face

Între modul în care conduc bărbații și cel în care conduc femeile există anumite diferențe. Bărbații își valorizează succesul și sunt mai înclinați să își monetizeze activitatea, iar femeile sunt mai interesate de latura umană în business.

Drumul spre succes începe cu o decizie: „Pentru a deveni leader, o femeie trebuie să înțeleagă că este valoroasă așa cum este, și să decidă să ofere lumii mixul ei unic de calități”. Bianca Tudor Elite Business Women

www.elitewomen.org

 rebrand-2

Copyright 2016. All rights reserved biancatudor.ro

ANPC |
Data Protection